F IGURE T EENS
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Masa Itu Emas!
Saturday, 16 February 2013 • 00:44 • 2 comments
Assalamualaikum :)

Masa itu ibarat pedang, jika engkau tidak menggunakannya, pasti dia akan membinasakanmu.

Oke, the topic is >> masa itu emas. Kenapa emas? Sebab dia berhargalah~ Kalau kita tak pakai masa elok-ii, rugi tau. Dalam Al-Quran pun ada cakap.


Teliti ayat tu betul-ii. Agak-ii kita antara orang yang rugi tak? Kalau aku, rasanya ya. Mana tidaknya. Lalai benar dengan duniawi. Memang rugi tau. Bila tenung-ii balik, oh ruginya masa aku selama ini. Memang rugi. Andai dapat, ku undurkan putaran dunia. Sorry to say lah! Sape suruh tak jaga masa tu elok-ii. 

 
 

Hahh! Kejar masa tu. Jangan bazirkan masa lagi. Oke, cuba fikirkan. Daripada kita buat kerja tak faedah, baik kita study. Betul tak?

Study smart, not study hard!

Yeahh! Study smart oke! Itulah yang terbaik sebenarnya. 

Esok tidak boleh mengubah apa yang berlaku pada hari ini, tetapi hari ini masih boleh mengubah apa yang akan berlaku esok.

Bila dah jadi something yang kita tak suka, mesti kita selalu cakap. Kalaulah aku boleh putarkan masa. Yes, yes dan yes, sebab itulah masa itu terlalu berharga. Bayangkan, kalau kita depan komputer rasa macam sekejap, padahal dah lama rupanya. Tapi, bila buat benda yang berfaedah, rasa macam lama. Tapi, baru sekejap. Itulah, Allah suruh kita buat amalan banyak-ii. Sebagai bekalan di akhirat nanti. 


Maybe, itu je coretan buat kali ini. Peringatan buat diri sendiri jua, dan rakan-ii sekalian. Assalamualaikum :)

Kejayaan tidak akan datang kepada orang yang leka.





PASTFUTURE
MY WORDS;

We don't know about future, but we can plan for it. It's up to us, but Allah is the best planner :)

GIVE ME YOUR WORDS;


OTHERS;


>> O Allah open to me the doors of Your Mercy
HAMBA
ALLAH


>> And put they trust in Allah
YAKIN
PADA-NYA


>> Be patient, Allah is always with us
SABAR
IMAN

BLOG ARCHIVE;

  • Cemburu Jadi Cinta [Cerpen]
  • Kelebihan Menghafaz Al-Quran