F IGURE T EENS
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Dia ^^
Friday, 19 September 2014 • 09:57 • 0 comments
Assalamualaikum :)



Kalau orang tanya, kawan tu apa ? What is the meaning for a friendship ? Wahhh, search google macam-ii jawapan boleh dapat. Daripada yang bahasa omputih ke bahasa arab , bahasa melayulah, macam-ii. Kat hujung jari tu je. 


Tapikan, kalau orang tanya aku, sebab jawapan akulah kan, hmm, bagi aku, susah nak jawab. Lagipun tak semua ciri kawan yang kita nak tu ada. Nobody perfect. Dan kalau kita nak kawan yang terbaik, so kita kena jadi kawan yang terbaik dulu. 


Lagipun mesti kita selalu dengar ciri kawan terbaik. Kawan terbaik ini ialah :
-Seseorang yang dengan melihatnya mengingatkan kita kepada Allah
-Seseorang yang dengan perkataannya bertambah amal kebaikan kita
-Seseorang yang dengan amal-amalnya mengingatkan kita kepada akhirat


Dia, Anisah :) Nak dijadikan ceritalah, aku ni bukannya ada kawan baik pun. Aku suka kawan dengan semua orang. Malas nak rapat sangat or terlalu lalu lalu rapat, just rapat ^^ Kita ni manusia, suka sangat sakitkan hati orang lain. Lidah tajam semacam je nak cakap pasal orang. Suka sakitkan hati oranglah dalam bahasa yang mudah. Tapikan, dengan dia ni lain sikitlah. Ada something dekat dia yang macam lain. Masalah yang rasa nak pendam tu akan terluah kat dia je. Benda yang macam tak patut cerita tu dia je dapat dengar. Hmm, nak cakap dia pandai nasihat atau pujuk dengan 1001 kata hikmah, tak juga BUKAN MENGUTUK, SORRY ^^v Yang penting, walau apapun dia tu, dialah someone yang aku rasa macam boleh jujur dengan perasaan ni, hmm. Kalau aku cakap sayang, kalau aku cakap rindu, dengan dia memang perkataan tu ada maknanya. ^o^

Satu je, aku memang sayang, tapi aku takut nak tegur salah silap dia. Aku khilaf bab nak menegur orang ni. Moga Allah buka pintu hati aku agar kuat dalam menegakkan agama-Nya. 
Amin ya rabbal alamin. 





PAST
MY WORDS;

We don't know about future, but we can plan for it. It's up to us, but Allah is the best planner :)

GIVE ME YOUR WORDS;


OTHERS;


>> O Allah open to me the doors of Your Mercy
HAMBA
ALLAH


>> And put they trust in Allah
YAKIN
PADA-NYA


>> Be patient, Allah is always with us
SABAR
IMAN

BLOG ARCHIVE;

  • Yang Pertama !
  • ' Andai Itu Takdinya '
  • :: Friends ::
  • Tension >.< (?)
  • Masa Itu Emas!
  • Cemburu Jadi Cinta [Cerpen]
  • Kelebihan Menghafaz Al-Quran